Πώς να επιλέξετε ένα οικονομικό καύσιμο?, Τα κορυφαία 10 αυτοκίνητα που καταναλώνουν το λιγότερο το 2023 | Ενωμένος

Τα κορυφαία 10 αυτοκίνητα που καταναλώνουν το λιγότερο το 2023

Τα επιχειρήματα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό το Ford Puma:

Πώς να επιλέξετε ένα οικονομικό καύσιμο ?

Η οικονομία καυσίμου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου. Αλλά όταν μιλάμε για οικονομικά αυτοκίνητα καυσίμων, πρέπει επίσης να εξετάσουμε Άλλοι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την κατανάλωσή σας. Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας.

Ένα οικονομικό αυτοκίνητο καυσίμου τι είναι ?

Όταν μιλάτε για οικονομικά αυτοκίνητα καυσίμων, μιλάτε για Αριθμός χιλιομέτρων που περιηγείστε με λίτρο καυσίμου. Γνωρίστε ότι όταν διαβάζετε διάφορους πίνακες κατανάλωσης καυσίμου, οι οποίες μετριούνται σε προσομοιωμένες συνθήκες και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση καυσίμου. Εκτός από ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει ελάχιστα, η υιοθέτηση της οικονομικής οδήγησης μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Υπάρχουν μειονεκτήματα με οικονομικό καύσιμο ?

Γενικά όχι, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένα οικονομικό καύσιμο έχει γενικά Λιγότερη δύναμη, Που σημαίνει λιγότερη χωρητικότητα ρυμούλκησης και λιγότερη επιτάχυνση.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας!

Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή ενός οικονομικού αυτοκινήτου

Βάρος και αεροδυναμική

Τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα χρειάζονται λιγότερη ισχύ για να προχωρήσουν, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Όσο πιο βαρύ αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο καταναλώνει. Επιπλέον, ένα μεγάλο αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερη αντίσταση όταν οδηγείτε, ειδικά στον αυτοκινητόδρομο, η οποία οδηγεί επίσης σε υψηλή κατανάλωση καυσίμου.

Τεχνικός

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα προσφέρουν πολύ καλές τεχνικές λύσεις για τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου. Για παράδειγμα, ένα σύστημα στάσης εκκίνησης είναι μια πολύ απλή, αλλά πολύ αποτελεσματική επιλογή όταν πρόκειται για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ακόμα και το Google Map σας προσφέρει ταξίδια σήμερα για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου.

Τύπος κινητήρα

Ένας μικρότερος κινητήρας με λιγότερη ισχύ απαιτεί λιγότερα καύσιμα για λειτουργία. Ένας τεσσάρων κυλίνδρων σας προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου. Η μετατόπιση του κινητήρα είναι επίσης σημαντική επειδή όσο περισσότερο χρειάζεται αέρας όταν τρέχει ο κινητήρας, τόσο περισσότερο καύσιμο καταναλώνει.

Οικονομικό αυτοκίνητο ντίζελ καυσίμων

Ένα αυτοκίνητο ντίζελ θεωρείται οικονομικό αυτοκίνητο εάν καταναλώνει 4,5 λίτρα ντίζελ ή λιγότερο για 100 χλμ. Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για τον κινητήρα ντίζελ είναι ότι γίνεται πιο αποτελεσματικό σε μεγαλύτερα ταξίδια. Μακροπρόθεσμα, ένας κινητήρας ντίζελ καταναλώνει λιγότερο από έναν βενζινοκινητήρα. Έτσι, αν δεν ταξιδεύετε Άνω των 20.000 χλμ, Επιλέξτε ένα όχημα ντίζελ.

Φυσικά, η κατανάλωση εξαρτάται επίσης φυσικά επειδή οδηγείτε στην πόλη ή σε επαρχιακούς δρόμους, έτσι ώστε τα εκτιμώμενα στοιχεία να διαφέρουν από αυτό που μετράτε όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας σε καθημερινή βάση. Χωρίς δισταγμό, Το Peugeot 308 και το Ford Focus είναι σήμερα τα δύο αυτοκίνητα ντίζελ που καταναλώνουν το λιγότερο:

Peugeot 308: Ένα διασκεδαστικό αυτοκίνητο με μεγάλο κορμό για το μέγεθός του, το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές στα αυτοκίνητα, ειδικά στο δυναμικό μοντέλο ντίζελ. Με μια ευέλικτη αναστολή, αυτό το μικρό αυτοκίνητο της πόλης είναι πολύ ευχάριστο για οδήγηση. Εκτιμώμενη κατανάλωση καυσίμου του μοντέλου 1.5 Bluehdi 130 Active Pack: 4.2 λίτρα/100 χλμ.

Ford Focus: Ένα οικονομικό και πρακτικό αυτοκίνητο που προσφέρει καλή άνεση και καλή ηχομόνωση, ειδικά όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο. Εκτιμώμενη κατανάλωση καυσίμου στο μοντέλο 1.5 Ecobuble Cool & Connect: 4.2 λίτρα/100 χλμ.

Οικονομικό βενζινοκίνητο καύσιμο

Ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο θεωρείται οικονομικό καύσιμο αυτοκινήτου εάν Καταναλώνει λιγότερο από 5,5 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. Ένας βενζινοκινητήρας καταναλώνει γενικά περισσότερα καύσιμα από έναν κινητήρα ντίζελ, αλλά σε αντίθεση με τον κινητήρα ντίζελ, η διάρκεια του ταξιδιού δεν επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου. Ως εκ τούτου, ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να είναι εξίσου οικονομικό στο καύσιμο Για σύντομες καθημερινές διαδρομές ή μεγάλες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η κατανάλωση εξαρτάται φυσικά από τον τρόπο οδήγησής σας, τα εκτιμώμενα στοιχεία μπορούν επομένως να διαφέρουν από αυτό που μετράτε όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας σε καθημερινή βάση. Εδώ προσφέρουμε βενζινάδικα που δεν είναι πολύ γκουρμέ στο καύσιμο:

Peugeot 208: Ένα συμπαγές αυτοκίνητο με διασκεδαστικό σχέδιο. Το 208 προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: καλύτερη σημείωση για τις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP με καλό εξοπλισμό ασφαλείας, όπως ο προσαρμογέας ταχύτητας και ο έλεγχος σταθερότητας. Είναι ένα καλά εξοπλισμένο όχημα, με καλά χαρακτηριστικά οδήγησης, όπως μια γρήγορη κατεύθυνση και καλή πρόσφυση. Εκτιμώμενη κατανάλωση του μοντέλου 82 HP: 4,5 λίτρα/100 km.

Renault Clio: Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του clio είναι ακριβώς ότι πρόκειται για οικονομικό αυτοκίνητο καυσίμου. Αυτό το αυτοκίνητο αποκτά επίσης καλά αποτελέσματα για δοκιμές ασφαλείας και εντυπωσιάζει με έξι αερόσακους. Για ένα μικρό αυτοκίνητο, το clio είναι πολύ άνετο να οδηγεί στη συντριπτική πλειοψηφία των οδικών επιφανειών, ακόμη και αν μπορεί να μην είναι το πιο διασκεδαστικό αυτοκίνητο για οδήγηση. Εκτιμώμενη κατανάλωση καυσίμου στο μοντέλο 90 HP: 4,5 λίτρα/100 km.

Toyota Yaris: Στο Toyota, βρίσκουμε πολλά μοντέλα για εσάς που ψάχνετε για ένα οικονομικό καύσιμο καυσίμου. Ο Yaris, για παράδειγμα, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα και γίνεται ολοένα και πιο δυναμική και άνετη στην οδήγηση. Είναι ένα δυναμικό και εύκολο να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο της πόλης.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας!

Τα κορυφαία 10 αυτοκίνητα που καταναλώνουν το λιγότερο το 2023

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας:

Το ξέσπασμα των τιμών των καυσίμων δεν αποτελεί πλέον έκπληξη για κανέναν. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρέχετε έναν καταραμένο μεγάλο προϋπολογισμό για να καλύψετε όλα τα έξοδα καυσίμου σας. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και λιγότερο ρυπογόνο του περιβάλλοντος, είναι συνετό να απευθυνθείτε σε αυτοκίνητα που καταναλώνουν λιγότερη βενζίνη ή ντίζελ. Εδώ είναι η κατάταξή μας των αυτοκινήτων που καταναλώνουν το λιγότερο !

 • 10 – Volkswagen Golf 2.0 TDI 115 (4.5-6 L/100km)
 • 9 – Ford Puma Hybrid ή E85 (5.41 L/100 km)
 • 8 – Citroën C1 (4.8 L/100 km)
 • 7 – Peugeot 308 Bluehdi 130 (4,7 l/100 km)
 • 6 – Volkswagen t -Roc TDI 150 (4,5 l/100 km)
 • 5 – Renault Mégane Blue DCI 115 (4,5 l/100 km)
 • 4- Renault Clio (4,3 l/100 km)
 • 3 – Audi A3 Sportback 30 TDI (4.41 L/100 km)
 • 2 – Peugeot 208 (3,4-5,4 l/100 km)
 • 1 – Fiat 500 (3,4 l/100 km)

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας:

10 – Volkswagen Golf 2.0 TDI 115 (4.5-6 L/100km)

Volkswagen Golf 2.0 TDI 115

Μετά από πολλές εξελίξεις στο γκολφ Volkswagen, θα παρακολουθήσετε μια 8η γενιά εξοπλισμένη με έναν πολύ αποτελεσματικό κινητήρα ντίζελ. Τα μεγάλα περιουσιακά του στοιχεία: 115 ίππους και μερικά 300 nm. Επιπλέον, είναι ένα πολύ αξιόπιστο μοντέλο οχημάτων που δεν καταναλώνει πολλά καύσιμα. Πράγματι είναι εξοπλισμένο με ένα επαναπρογραμματισμός του κινητήρα πράγμα που καθιστά δυνατή τη μείωση αυτής της κατανάλωσης.

Αναρωτιέστε πάντα γιατί να επιλέξετε το Volkswagen Golf 2.0 TDI 115 ? Σας δίνουμε ξανά μερικές επιπλέον πληροφορίες:

 • Κατανάλωση στην πόλη : 6 l/100 km
 • Μικτή κατανάλωση : 4,5 l/100 km
 • Εκπομπές CO2 : 119 gr/km

9 – Ford Puma Hybrid ή E85 (5.41 L/100 km)

Ford Puma Hybrid ή E85

Με αυτό το SUV, έχετε την επιλογή υδρογονούχο ουσία. Αυτό αποτελεί επομένως ένα σημαντικό σημείο, ειδικά ενόψει της αύξησης τιμή καυσίμου. Πράγματι, η μάρκα Ford έχει αρνηθεί ένα αυτοκίνηση Ε85 Δεδομένης της σημασίας του Υπερθεανόλη στην εποχή μας.

Τα επιχειρήματα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό το Ford Puma:

 • ΕΝΑ κατανάλωση 5.41 l/100 km
 • ΕΝΑ ισχύς105 ίππους ή 125 ίππους για κινητήρα E85

Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτός ο τύπος κινητήρα καταναλώνει περισσότερο από έναν συμβατικό κινητήρα, αλλά με θετικό σημείο: τη χαμηλή τιμή της υπεραιόλης (€ 0,70 ανά λίτρο).

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας:

8 – Citroën C1 (4.8 L/100 km)

Citroen c1

Εάν θέλετε να κάνετε σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων, επιλέξτε το Citroën C1. Πράγματι είναι ένα αυτοκίνητο της πόλης με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα Σημαντική άνεση οδήγησης. Αλλά έχει ένα μειονέκτημα: α στήθος όχι πολύ ψηλός και μόνο 4 μέρη επί του σκάφους. Αυτό το μοντέλο αυτοκινήτου δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορείτε να σταθμεύσετε τέλεια σε μικρά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης.

Τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία του Citroën C1:

 • ΕΝΑ Κατανάλωση 4,8 l/100 km
 • ΕΝΑ εξουσίακινητήρας72 ίππους
 • ΕΝΑ ζευγάριαπό 93 nm έως 4.400 σ.α.λ
 • Απο 108 gr/km εκπομπές CO2

7 – Peugeot 308 Bluehdi 130 (4,7 l/100 km)

Peugeot 308 Bluehdi 130

Το Peugeot 308 είναι ένα μοντέλο αυτοκινήτου που σας εγγυάται ένα πολύ μεγάλη άνεση Λόγω του ρομποτικού κουτιού που έχει. Είναι πράγματι το Eat8 Box. Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χαμηλότερη κατανάλωση του καυσίμου σας, α αποθεματικό εξουσίας που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε με ασφάλεια. Το Peugeot 308 είναι επίσης ένα πολύ ευκίνητο μοντέλο αυτοκινήτου, απορροφάται και εξοπλίζεται με ένα Εκπαιδεύστε πριν ακριβής.

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του:

 • ΕΝΑ ισχύς κινητήρα 130 ίππων
 • ΕΝΑ 300 nm ζευγάρι
 • ΕΝΑ Μικτή κατανάλωση 4,7 l/100 km
 • Απο 92 Gr/km εκπομπές CO2

6 – Volkswagen t -Roc TDI 150 (4,5 l/100 km)

Volkswagen T-Roc TDI 150

Μια άλλη Volkswagen: Εάν στοιχηματίζετε στο νηφαλιότητα, Αυτό το SUV γίνεται για εσάς. Πράγματι αυτό το μοντέλο αυτοκινήτου δεν σας εγγυάται μόνο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Μπορείτε πράγματι να απολαύσετε ένα Τέλεια άνεση μέσα στην καμπίνα Αλλά και ένα οδική συμπεριφορά τόσο δυναμικό όσο και καθησυχαστικό. Η Volkswagen παράγει μερικά από τα καλύτερα SUV και ξέρουμε γιατί !

Το T-ROC TDI 150 έχει επίσης διαφορετικά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • ΕΝΑ ισχύς 150 ίππων
 • ΕΝΑ Κατανάλωση 4,5L/100 km σε μικτό κύκλο
 • ΕΝΑ κουτίΡομπότ DSG 7
 • Απο Εκπομπές CO2 έως 113 gr/km

5 – Renault Mégane Blue DCI 115 (4,5 l/100 km)

Renault Mégane Blue DCI 115

Το Renault Mégane, έχετε ακούσει σίγουρα για αυτό. Αυτή είναι μια αναφορά όσον αφορά τους κινητήρες της, αλλά και την άνεση της οδήγησης. Επιπλέον, το σημείο ναυαρχίδας σε αυτές τις περιόδους πληθωρισμού: α απολύτως λογική κατανάλωση και πιο βέλτιστη απόδοση.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου από αποθεματικό ισχύος και επαρκή ροπή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

 • Μικτή κατανάλωση : 4,5 l/100 km
 • Εξουσίακινητήρας : 115 ίππους
 • Ζευγάρι : 260 nm στις 2.000 σ.α.λ
 • Εκπομπές CO2 : 119 gr/km

4- Renault Clio (4,3 l/100 km)

Renault Clio V

Αυτή είναι η 5η γενιά του Renault Clio. Αυτό έχει ακόμη πιο αποτελεσματικούς κινητήρες. Μπορείτε να βρείτε ένα αυτοκίνηση υβρίδιο E-tech πολύ δυνατός. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του αυτοκινήτου που είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της πόλης στην αγορά: μικρές αθλητικές επιδόσεις με χαμηλή όρεξη στο καύσιμο.

 • ΕΝΑ ισχύς140 ίππους
 • ΕΝΑ κατανάλωση 4,3 l/100 km κατά μέσο όρο
 • ΕΝΑ Ζευγάρι 260 nm
 • Απο 96 Gr/km εκπομπές CO2

3 – Audi A3 Sportback 30 TDI (4.41 l/100 km)

Audi A3 Sportback 30 TDI

Εκτός από τη χαμηλότερη κατανάλωση, το Audi A3 σας προσφέρει ένα εξουσία και ένα ιδιαίτερα άνετο ζευγάρι. Επιπλέον, μπορεί να αισθάνεστε σημαντική ευελιξία ανεξάρτητα από τον τύπο των δρόμων στους οποίους κυκλοφορήσετε. Επιπλέον, πίσω από το τιμόνι αυτού του συμπαγούς, θα επωφεληθείτε από μια υγιή και ασφαλή συμπεριφορά δρόμου.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι που θα μπορούσαν να σας ωθήσουν να επιλέξετε το Audi A3:

 • ΕΝΑ εξουσίακινητήρας116 ίππους με ένακουτίυπερβολική ταχύτητα
 • ΕΝΑ Κατανάλωση 4,41 l/100 km
 • ΕΝΑ ροπή 300 nm ακόμη και για χαμηλά καθεστώτα
 • Απο Εκπομπές CO2 μεταξύ 114 και 137 gr/km

2 – Peugeot 208 (3,4-5,4 l/100 km)

Peugeot 208

Εκτός από τη σύγχρονη και δυναμική πλευρά του, το Peugeot 208 είναι ένα πολύ οικονομικό μοντέλο αυτοκινήτων. Είτε πρόκειται για βενζίνη ή κινητήρα ντίζελ, δεν θα απογοητευτείτε. Επιπλέον, επωφεληθείτε από έναν μεγάλο κορμό και ένα σημαντικό χώρο στο χώρο των επιβατών.

Τα ισχυρά σημεία του Peugeot 208:

 • Για τον κινητήρα ντίζελ, ένα bluehdi 100 εξοπλισμένο με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 6 -Speed
 • Όσον αφορά τον βενζινοκινητήρα, ένα puretech 100 με κιβώτιο ταχυτήτων 6 -ταχύτητας επίσης.

Αυτά τα στοιχεία καθιστούν έτσι δυνατή τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου του Peugeot 208:

 • ΕΝΑ Ισχύς κινητήρα 75, 100 ή 130 ίππων Για κινητήρες essences, 100 άλογα Για κινητήρες ντίζελ και Έως 136 άλογα Για την ηλεκτρική έκδοση
 • ΕΝΑ Μικτή κατανάλωση από 3,4 έως 5,4 l/100 km για θερμικούς κινητήρες και 14,7 kWh/100 km Για ηλεκτρικούς κινητήρες
 • ΕΝΑ Ζευγάρι από 118 έως 250 nm
 • Απο Εκπομπές CO2 από 90 έως 100 g/km

Το ήξερες ? Το Peugeot 208 εξακολουθεί να είναι επιτυχία στη Γαλλία. Είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα που πωλούν στην επικράτεια, αλλά και τα αγαπημένα αυτοκίνητα των νέων οδηγών.

1 – Fiat 500 (3,4 l/100 km)

Fiat 500

Είναι το αυτοκίνητο που καταναλώνει το λιγότερο: το Fiat 500 ! Αυτό είναι ένα υβριδικό μοντέλο. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι πρόκειται γιαΈνα από τα πιο οικονομικά μοντέλα. Το γεγονός έχει επίσης ένα πολύ κομψό και μοντέρνο σχέδιο. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα μειονέκτημα: περιορισμένη απόδοση.

Οι λόγοι που θα μπορούσαν να σας κάνουν να σπάσετε για το Fiat 500:

 • ΕΝΑ Η ισχύς του κινητήρα 70 ίππων
 • ΕΝΑ 92 nm ζευγάρι
 • ΕΝΑ 3.4 L/100 km κατανάλωση WLTP
 • Απο Εκπομπές CO2 118 gr/km

Γνωρίζετε τώρα ποιο αυτοκίνητο είναι το λιγότερο ! Για να αντιμετωπίσετε τον πληθωρισμό των τιμών των καυσίμων, σας συμβουλεύουμε να το σκεφτείτε πριν επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο. Επιπλέον, εάν ο αγώνας εναντίον ρύπανση αυτοκινήτων Ενδιαφέρεστε, τώρα είστε ενημερωμένοι για οχήματα που εκπέμπουν λιγότερο CO2. Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης του αυτοκινήτου σας, μην διστάσετε να κλείσετε ραντεβού σε ένα αξιόπιστο γκαράζ στο Vroomly για να εξετάσετε το όχημά σας.

Βρείτε το καλύτερο γκαράζ για να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας: