Τα κορυφαία 10 καλύτερα αθλητικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (2023), ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα έχουν αθλητισμό

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα υπάρχει αθλητισμός

Contents

Είναι δύσκολο να ορίσετε ένα μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως το “καλύτερο” απολύτως, καθώς εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε οδηγού. Εξαρτάται επίσης από την κατηγορία των οχημάτων. Για το Hypercars, το Rimac Nevera, πρόσφατα τίμησε με την ταχύτητα των 23 παγκόσμιων ρεκόρ, έρχεται στην κορυφή της κατάταξής μας,

Κορυφαία 10 καλύτερα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα (2023)

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε το Τα καλύτερα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα αγορά, Αθλητικά sedans σε hypercars, επισημαίνοντας τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τον καινοτόμο σχεδιασμό τους και την ηλεκτριστική τους απόδοση. Απο Plaid Tesla Model S στο Porsche Taycan, μέσω του Rimac nevera, εκείUdi e-tron όπου το BMW IX M60 Και πολλές άλλες μάρκες αθλητικών οχημάτων, εδώ είναι η κατάταξή μας των οχημάτων που αναβάλλουν τα όρια αυτού που πιστεύαμε ότι είναι δυνατόν στον τομέα του Ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα.

Περίληψη του άρθρου

Ταχεία επισκόπηση της ταξινόμησης

 1. Pininfarina Battista
 2. Mercedes Eqs 53 AMG
 3. Lucid Air GT απόδοση
 4. BMW IX M60
 5. Jaguar I-Pace EV400
 6. Plaid Tesla Model S
 7. Porsche Taycan Turbo S
 8. Audi rs e-tron gt
 9. Lotus evija
 10. Rimac nevera

Θέλετε να μάθετε πλεονεκτήματα σε αυτά τα μοντέλα ? Ανακαλύψτε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση της πληρέστερης λεπτομέρειας της κατάταξης, των εικόνων, της τιμής, της μέγιστης ταχύτητας, της ισχύος του κινητήρα, του χρόνου στα 0 έως τα 100 χιλιόμετρα και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο πρόγραμμα.

�� Ποιο ηλεκτρικό αθλητικό όχημα θα επιλέξει ? Η λεπτομερής ταξινόμησή μας (μοντέλα, τιμές, δύναμη και αυτονομία)

Top 10: Pininfarina Battista, The Beautiful Italian

Γνωρίζουμε τον Pininfarina ο bodybuilder. Εδώ είναι η Pininfarina η αυτοκινητοβιομηχανία και η Battista, ένα από τα ταχύτερα hypercars στον κόσμο. Η δίδυμη αδελφή του Rimac Nevera, ικανή να οδηγεί σε περισσότερα από 350 χλμ./H, κυρίως ταξίδεψε ένα τέταρτο μίλια (400 μέτρα) σε 8,55 δευτερόλεπτα ..

Top 9: Mercedes Eqs 53 AMG, το γερμανικό sedan που κόβει την ανάσα

Όταν το τμήμα Mercedes “Sport” κοιτάζει το Electric, δίνει το EQS 53 AMG: ένα εξαιρετικά άνετο πολυτελές sedan με στρατοσφαιρική δύναμη. Ένα επιπλέον παιχνίδι που δεν κάνει “hu” crac “, αλλά που είναι σε θέση να κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν το βροντερό ατμοσφαιρικό V8 !

Top 8: Lucid Air GT Performance, The American Monstrous

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού sedan του Lucid, φαίνεται να είναι ανταγωνιστής στο ύψος του Plaid Model S Model Stesla. Εξοπλισμένο με διπλή ηλεκτρική κινητοποίηση, το αθλητικό πολυτελές sedan αναπτύσσει ισχύ 1.050 hp επιτρέποντάς του να φτάσει τα 0 έως τα 100km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Top 7: BMW IX M60, το SUV που φορούσε το Supercar

 • Τιμή : 136.500 ευρώ
 • Μέγιστη ταχύτητα : 250 km/h
 • BMW IXM60 Power : 619 hp
 • 0 έως 100 χλμ : 3,8 δευτερόλεπτα
 • Αυτονομία: 460 χιλιόμετρα

Όπως ο ανταγωνιστής του το Jaguar I-Pace, το Γερμανικό SUV Προσφέρετε την απόδοση του σπορ αυτοκινήτου στην επιχειρηματική τάξη. Είναι ακόμη πιο δυνατή από την άποψη του χρόνου χάρη στα 619 hp που επιτρέπουν στο BMX IX M60 να φτάσει τα 0 έως 100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Top 6: Jaguar I-Pace EV400, το οικολογικό SUV πολυτελείας

Ο Jaguar I-Pace δείχνει τέλεια ότι το SUV και οι αθλητικές επιδόσεις δεν είναι ασυμβίβαστες. Πολυτελές, όμορφο, ευρύχωρο, άνετο και techno, αγγλικό περιποιηθείτε τις μητέρες και τους πατέρες των οικογενειών που θέλουν να διασκεδάσουν με την οδήγηση με τα 400 hp και τις επιταχύνσεις που αξίζουν ένα supercar. Αν ψάχνετε για το καλύτερο στην κατηγορία Electric SUV, το I-PACE γίνεται για εσάς !

Top 5: Tesla Model S Plaid, το Hypercar μεταμφιεσμένο ως οικογενειακό sedan

�� Το μοντέλο εμφανίζεται επίσης στην ταξινόμηση του Τα καλύτερα αμερικανικά αυτοκίνητα

Εκτός από την άνεση και το εσωτερικό της υψηλής τεχνολογίας, το Tesla Model S Plaid προσφέρει ηλεκτριστική απόδοση και μια εξαιρετικά δυναμική εμπειρία οδήγησης. Αλλά επιπλέον, ο όμορφος Αμερικανός είναι σημαντικά ισχυρότερος από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την αυτονομία.

Top 4: Porsche Taycan Turbo S, Η Βασίλισσα των Ηλεκτρικών Αθλητισμού

Το Porsche Taycan Turbo S προσφέρει εξαιρετική ηλεκτρική ενέργεια με επιδόσεις supercar, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε μια αθλητική οδήγηση χωρίς εκπομπές. Με μια αυτονομία σχεδόν 400 χλμ., Γρήγορο χρόνο φόρτισης και πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό, το Taycan Turbo S προσφέρει μια ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης που αξίζει ένα από τα καλύτερα πολυτελή αυτοκίνητα.

�� Top 3: Audi RS E-Tron GT, το πιο όμορφο για να χορέψετε

Το Audi RS e-Tron παρέχει εξίσου εκπληκτικές αισθήσεις πιλοτικής μεταφοράς ως ξάδερφος του από την Porsche, το Taycan, από την οποία μοιράζεται τον κινητήρα. Το στυλ ερώτησης, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο: το audi rs e-tron είναι ίσως το πιο όμορφο αθλητικό σεντάν Τρέχουσα, ένα από τα πιο αποτελεσματικά, παρά την απουσία ενός V8 που χτυπάει κάτω από την κουκούλα ..

�� Top 2: Lotus Evija, η Αγγλία στα 2.000 ίππους

 • Τιμή : 2 εκατομμύρια ευρώ
 • Μέγιστη ταχύτητα : 320 km/h
 • Εξουσία : 2.000 hp
 • 0 έως 100 χλμ : 2,9 δευτερόλεπτα
 • Αυτονομία: 400 χιλιόμετρα

Προωθείται από Τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες, Το Lotus evija αναπτύσσει μια συνδυασμένη δύναμη περισσότερο από 2.000 άλογα, Αυτό του επιτρέπει να φτάσει σε ταχύτητα 0 έως 100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, χάρη στη μπαταρία της μεγάλης χωρητικότητας, η Evija προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία σε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, κάτι που είναι σημαντικό για ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

�� Top 1: Rimac Nevera, το ταχύτερο hypercar στον κόσμο

 • Τιμή : 2 εκατομμύρια ευρώ
 • Μέγιστη ταχύτητα : 412 km/h
 • Εξουσία : 1 914 hp
 • 0 έως 100 χλμ : 1,74 δευτερόλεπτα
 • Αυτονομία: 550 χλμ

Το rimac nevera είναι το hypercar όλων των υπερθετικών: σε μια μέρα, έχει μόλις σβήσει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας στο κύκλωμα. Η ηλεκτρική βόμβα έχει τραβήξει πράγματι 23 εγγραφές στο δοκιμαστικό ταξίδι δοκιμών για δοκιμές αυτοκινήτων Papenburg, συμπεριλαμβανομένου αυτού από 0 έως 100 km/h σε … 1,74 δευτερόλεπτα !

�� rimac θα εμφανιστεί επίσης στην ταξινόμηση του Τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο

⚡ Γιατί να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο ?

Καλα ΝΕΑ ! Η επιλογή ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Και για καλό λόγο, αυτά τα οχήματα ανταγωνίζονται με μοντέλα καύσης χάρη στην εξαιρετική απόδοσή τους, συμπεριλαμβανομένου του μέγιστου στιγμιαίου ζευγαριού τους.

Αυτοκίνητα όπως το Tesla Model S Plaid και το Mustang Mach-e επιδεικνύουν αυτό εξαιρετικά. Αυτά τα αυτοκίνητα σέβονται επίσης το περιβάλλον, χωρίς εκπομπές και απαλλάσσονται από την οικολογική ποινή. Οι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz, προσφέρουν επίσης επαναφορτιζόμενες υβριδικές επιλογές για μια ομαλή μετάβαση.

Όσον αφορά την αυτονομία, μπορούν να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις σε ένα μόνο φορτίο, επωφελώντας από την ταχεία τεχνολογία επαναφόρτισης σε συνεχή βελτίωση. Επιλέγοντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο, υποστηρίζετε επίσης την καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία, κατασκευαστές όπως η Audi, η BMW και η RIMAC που πιέζουν τα όρια της τεχνολογίας. Έτσι, τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, συνδυάζοντας την απόδοση και τη βιωσιμότητα, είναι τώρα μια συναρπαστική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

✒ Συνοπτικά

Συμπερασματικά, η αγορά σπορ αυτοκινήτων είναι γεμάτη από έκτακτα μοντέλα συχνά από αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα που θα ευχαριστήσουν τους λάτρεις της οδήγησης. Η εκπληκτική απόδοση, ένας εντυπωσιακός σχεδιασμός και οι προηγμένες τεχνολογίες συνδυάζονται για να προσφέρουν μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία.

Είτε ψάχνετε για ακατέργαστη δύναμη, εξαιρετική ευελιξία ή μια τελευταία αίσθηση πολυτελείας, υπάρχει ένα σπορ αυτοκίνητο για κάθε προτίμηση. SUV, Sports Sedan, Supercars: Είτε επιλέγετε το Audi RS E-Tron με την ηλεκτριστική του απόδοση είτε για μια άλλη διάσημη μάρκα όπως η BMW και η Porsche, θα είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε στιγμές καθαρής ευχαρίστησης κατά την οδήγηση.

Τα σημερινά αθλητικά sedans όπως τα supercars ωθούν τα όρια της μηχανικής αυτοκινήτων και ενσωματώνουν την τέλεια ένωση μεταξύ επιδόσεων και στυλ. Έτσι, προετοιμαστείτε να αισθανθείτε την αδρεναλίνη να ανεβείτε όταν παίρνετε τον τροχό ενός από αυτά τα μηχανικά θαύματα. Τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα στην αγορά είναι έτοιμα να σας κάνουν να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες στο δρόμο.

⁉ Συχνές ερωτήσεις

Ποιο είναι το πιο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι φυσικά στην κατάταξή μας για τα καλύτερα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα. Αυτή είναι η Lotus Evija που εμφανίζει τη στρατοσφαιρική δύναμη των 2.000 hp.

Ποιο είναι το καλύτερο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ?

Είναι δύσκολο να ορίσετε ένα μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως το “καλύτερο” απολύτως, καθώς εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε οδηγού. Εξαρτάται επίσης από την κατηγορία των οχημάτων. Για το Hypercars, το Rimac Nevera, πρόσφατα τίμησε με την ταχύτητα των 23 παγκόσμιων ρεκόρ, έρχεται στην κορυφή της κατάταξής μας,

Ποιο είναι το αθλητικό αυτοκίνητο ?

Η έννοια του “πιο σπορ αυτοκινήτου” είναι υποκειμενική, επειδή μπορούμε να κατανοήσουμε την αθλητικότητα με ένα αυτοκίνητο με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, εκτός από το “ηλεκτρικό” που επιλέχθηκε στα κορυφαία 10, το “ατμοσφαιρικό” όπως το Bugatti Chiron, το Lamborghini Aventador, το Ferrari 488 Pista, το Porsche 911 GT2 RS ή το McLaren 720s αναφέρονται συχνά ως τα αθλήματα στην τρέχουσα αγορά.

Ποιος ηλεκτρικός αθλητής ?

Υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα στην αγορά που προσφέρουν εντυπωσιακή απόδοση. Η επιλογή ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου εξαρτάται από διάφορα κριτήρια όπως η κατηγορία – coupe, sedan, SUV, κλπ. -, Χρήση και φυσικά ο προϋπολογισμός. Στο Top10 από τα καλύτερα αθλητικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέρουμε την επιλογή μας.

�� Πρόσθετα άρθρα

Βρείτε τις άλλες κατηγορίες μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το μελλοντικό σας σπορ αυτοκίνητο ή το ηλεκτρικό όχημα.

�� σπορ αυτοκίνητα

 • Φθηνότερα σπορ αυτοκίνητα
 • High -End Electric Cars: Sport and Luxury με τη σειρά του
 • Τολμήστε πραγματικά χρησιμοποιημένα σπορ αυτοκίνητα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα υπάρχει αθλητισμός

Maserati Granturismo Folgore

Οι όμορφες μέρες έρχονται, και μαζί τους αυτόν τον μικρό πειρασμό να πάμε και να δούμε αλλού αν είμαστε εκεί. Με πιθανή σύμπτωση του ημερολογίου, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν επίσης εκείνη πολλών ανακοινώσεων, αποκαλύψεων και άλλων θορύβων διαδρόμου για την πιθανότητα στη διαδικασία επιβεβαίωσης γύρω από την επερχόμενη άφιξη αρκετών ηλεκτρικών αθλημάτων.

Που θα τείνουν να απαντούν στην ερώτηση που θέτουμε εδώ στο πρώτο άρθρο σε αυτό το τμήμα τον Δεκέμβριο του 2020: Όχι, το σπορ αυτοκίνητο δεν θα εξαφανιστεί με το ηλεκτρικό. Στο τέλος – με σπάνιες εξαιρέσεις, ή όταν οι κατασκευαστές έχουν ηρεμήσει – η ιεραρχία των δυνάμεων και των επιδόσεων θα φτάσει σταδιακά σε εκείνη της θερμικής. Με ας πούμε εκατό ακόμη άλογα σε όλα τα επίπεδα εμβέλειας. Έτσι, ενώ το πρότυπο για ένα θερμικό οικογενειακό sedan ήταν μεταξύ 90 και 150 ίππων ανάλογα με την έκδοση, θα είμαστε μάλλον μεταξύ 130 και 200 ​​ίππων για το ηλεκτρικό ισοδύναμο του. Ditto για τους αθλητές, όπου τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα πηγαίνουν εύκολα από 250/300 ίππους σε 350/500 ή περισσότερα.

Ήταν η ηλεκτρική ενέργεια που είναι υποβληθεί σε ηλεκτρικό όταν μια οθόνη καπνού, που διατηρήθηκε με επιδεξιότητα από τον Tesla για να καταστρέψει τον ανταγωνισμό στο αυγό ? Μπορεί. Ίσως επίσης ότι οι κατασκευαστές θα πάρουν το μονοπάτι από την μεγαλύτερη νηφαλιότητα, με ελαφρώς λιγότερο μεγάλες μπαταρίες και συναίνεση σε μια μετρούμενη αυτονομία 350 έως 400 πραγματικών χιλιομέτρων χωρίς παραβίαση της απόδοσης, αφήνοντας τα ηλεκτρικά μοντέλα τους το πλεονέκτημα της οδήγησης της απόλαυσης και της στιγμιαίας ροπής.

Η οποία, λοιπόν, θα ανοίξει και πάλι μια λεωφόρο με αθλητικά μοντέλα, ισχυρά και αποκλειστικά. Γνωρίζω ότι αυτή η κατηγορία των οχημάτων είναι πολύ δημοφιλής σε ένα συγκεκριμένο κοινό, αναζητώντας τη νηφαλιότητα και μείωση, αλλά η φύση (και η αγορά) φρικτή κενότητα και θα υπάρχουν πάντα μάρκες που θα παραδεχτούν την ανάγκη για μέρος του πληθυσμού – ακόμη και πολύ Μειονότητα – προσφέροντάς τους παιχνίδια που αντιστοιχούν στις προσδοκίες τους. Τόσο ακριβό και ισχυρό. Και πολύ κερδοφόρο. Μπορούμε να επιστρέψουμε το θέμα προς όλες τις κατευθύνσεις, να αγνοήσουμε αυτό το στοιχείο των δυνητικών πελατών του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα ήταν ένα λάθος και η έλλειψη αντικειμενικότητας από την πλευρά μας. Είτε εγκρίνουμε αυτή την τάση είτε όχι.

Λοιπόν, τι μιλάμε ακριβώς ? Από όλα αυτά τα αθλητικά μοντέλα που οι κατασκευαστές μας υπόσχονται τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, με έργα ως επί το πλείστον ήδη πολύ προηγμένα και τα οποία θα μπορούσαν να προωθήσουν οριστικά την έννοια του σπορ αυτοκινήτου στην άλλη διάσταση, αυτή της Electric. Σχετικό.

Mg cyberster

Mg cyberster

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων μοντέλων του και ειδικότερα το MG4, ο κινεζικός κατασκευαστής αυτοκινήτων MG εργάζεται την εικόνα του και παρουσίασε επίσημα το νέο μοντέλο του ηλεκτρικού μετατρέψιμου σπορ αυτοκινήτου πριν από λίγες ημέρες, το MG Cybersster. Αυτό το μετατρέψιμο 2 -θέσεων είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα 536 ίππων (400 kW), ο οποίος του επιτρέπει να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 260 km/h και να πηγαίνει από 0 έως 100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Το MG Cyberster είναι επίσης εξοπλισμένο με την τελευταία αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, με ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου και παρακολούθησης των ματιών για την ανίχνευση της κόπωσης του οδηγού. Έχει επίσης ένα γρήγορο σύστημα φόρτισης που σας επιτρέπει να ανακτήσετε το 80% της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά. Η τιμή αυτού του ηλεκτρικού μετατρέψιμου σπορ αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η MG δήλωσε ότι η πρόθεσή του ήταν να καταστεί προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό από τα παραδοσιακά μοντέλα αυτοκινήτων σπορ αυτοκινήτων. Έτσι, σίγουρα οι καθαροί είναι σίγουρα λίγο απογοητευμένοι από το υπερβολικό βάρος αυτού του αυτοκινήτου, του οποίου το βάρος πρέπει να είναι περίπου 2 τόνους, όταν γνωρίζουμε το featherweight και το μέγεθος της σφήκας των προγόνων του, αλλά ο αισιόδοξος θα μας απαντήσει ότι πρέπει να ξεκινήσετε κάπου, και ότι αυτό το μικρό τέρας θα βρει σίγουρα το ακροατήριό του. Το MG Cyberster θα πρέπει να διατίθεται στο εμπόριο από το καλοκαίρι του 2024. Περίτιση, μπορεί να είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο σε πρότυπα διαθέσιμο στην αγορά, ψησταριά -ευγένεια, ιδίως για τους πολύ διάσημους Ευρωπαίους παρακάτω.

Porsche 718 Boxster και Cayman Electric

Porsche 718 Electric Boxster

Η Porsche αποκαλύπτει το επόμενο βήμα στο σχέδιο ηλεκτροδότησης της σειράς της με την αναμενόμενη άφιξη το 2025 από τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας 718: οι roadster και το Boxster και το Cayman Coupes. Τα πρωτότυπα αυτών των αθλητικών και μοντέρνων μοντέλων δοκιμάζονται σε ανοικτούς δρόμους (ενώ το Macan EV SUV θα πρέπει να διατίθεται στο εμπόριο την άνοιξη του 2024). Είδαμε ακόμη και πριν από λίγες ημέρες τρεις ηλεκτρικές Boxster επαναφορτίζοντας σε ένα υπερσυμπιεστή… Tesla στο Colmar ! Σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, η Porsche σχεδιάζει να διατηρήσει τις αισθήσεις οδήγησης που χαρακτηρίζει την περιοχή 718 διατηρώντας την εφαρμογή του κινητήρα και της μπαταρίας για μια εμπειρία οδήγησης παρόμοια με εκείνη των θερμικών εκδόσεων. Αν και οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, θα πρέπει να είναι παρόμοιες, ακόμη και ανώτερες, με εκείνες των θερμικών μοντέλων. Το Electric 911 έχει προγραμματιστεί για το τέλος της δεκαετίας, ίσως πριν από μια υβριδική έκδοση.

Alpine A110 Electric

αλπικός

Η Alpine, η γαλλική μάρκα που είναι γνωστή για την εμπειρία της στην Drevel Pleasure, εργάζεται επί του παρόντος σε μια ηλεκτρική έκδοση 100% του θρυλικού μοντέλου A110. Η μάρκα επιθυμεί να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της ευελιξίας και της ελαφρότητας του αυτοκινήτου, προσφέροντας παράλληλα την απόδοση ισοδύναμη με τη θερμική έκδοση. Το βάρος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1378 kg, που είναι μια εξαιρετική απόδοση για ένα ηλεκτρικό όχημα. Ένα πρώτο πρωτότυπο που ονομάστηκε E-Earthness παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου F1 Grand Prix του F1. Αυτό το πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 178 kW (242 hp), φθάνοντας σε μέγιστη ταχύτητα 250 km/h και πηγαίνει από 0 έως 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία αυτού του μοντέλου αποτελείται από δύο μπαταρίες, με τέσσερις ενότητες στο μπροστινό μέρος και οκτώ στο πίσω μέρος, διατεταγμένες κατακόρυφα για ισορροπημένη κατανομή βάρους και χώρου. Αν και οι τιμές και η ημερομηνία κυκλοφορίας της ηλεκτρικής έκδοσης του Alpine A110 δεν είναι ακόμη γνωστή, φαίνεται ότι η μάρκα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να αναλάβει την πρόκλησή της να προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως αποτελεσματικό και ευχάριστο για να οδηγήσει το The Thermal εκδοχή.

Κάμπια

Caterham Super Seven

Ο Caterham επιβεβαίωσε έτσι το περασμένο φθινόπωρο την επερχόμενη άφιξη ενός νέου μοντέλου που θα προετοιμάσει αυτό το μέλλον. Για τους ανυπόμονους, η αναμονή δεν θα είναι πλέον πολύ πολύ πριν ανακαλύψει αυτό το πρωτοφανές μοντέλο. Θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των εορτασμών της πεντηκοστής επετείου της μάρκας το 2023. Ο μικρός κατασκευαστής Nippo-British υπόσχεται επομένως έναν ηλεκτρικό αθλητή που θα παραμείνει απλός, ελαφρύς και ριζοσπαστικός. Χωρίς gadgets, το βασικό παραμένει η ευχαρίστηση της οδήγησης. Είναι ο Γάλλος σχεδιαστής Anthony Jannarelly που είναι υπεύθυνος για το στυλ αυτού του νέου Caterham. Από την άποψη του αθλητισμού, του χρωστάμε ήδη το Hypersport Lycan και το Fenyr Supersport του κατασκευαστή Emirati W Motors ή το Design-1 της δικής του μάρκας. Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ital Design. Αρκετά για να διατηρήσουμε και να διατηρήσουμε το DNA της μάρκας, ακόμα κι αν γνωρίζουμε τώρα ότι ο σχεδιασμός ενός 100% ηλεκτρικού αθλητικού παραμένει μια πολύ περίπλοκη πρόκληση. Τούτου λεχθέντος, το έργο αντιπροσωπεύει μεγάλο κίνδυνο, με τη διασκέδαση με τον τροχό.

Maserati Granturismo Folgore

Maserati Granturismo Folgore 5

Η ιταλική μάρκα, γνωστή για τους μεγάλους κινητήρες της Ferrari Origin με πολύ συμφωνικό τόνο, θα κάνει επίσης τα πρώτα της βήματα στο ηλεκτρικό με ηλεκτρομαγνητική παραλλαγή του πολύ τυπικού GT Granturismo, Granturismo Folgore. Το Marchine θα αναπτύξει 750 ίππους και μερικά 1.350 nm. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτό το νέο Maserati θα πυροβολήσει 0 έως 100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα, γεγονός που το θέτει ίσο με την τρέχουσα Porsche Taycan Turbo S. Με μια μπαταρία 93 kWh, μια χρήσιμη χωρητικότητα 83 kWh, υπόσχεται μια σειρά 450 χιλιομέτρων με επαναφόρτιση 270 kW στους γρήγορους τερματικούς σταθμούς. Δεδομένου ότι θα είναι μια παραλλαγή της θερμικής έκδοσης V6, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια σύγκριση βάρους και, χωρίς έκπληξη, δεν είναι προς όφελος της ηλεκτρικής ενέργειας. Το βάρος του ηλεκτρικού σπορ είναι πράγματι 2.260 κιλά, έναντι 1.795 για τη θερμική έκδοση. Δεν ανακοινώθηκε επίσημα ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά μπορούμε να ποντάρουμε στα τέλη του 2023 ή το πρώτο τρίμηνο 2024.

Περιμένουμε ακόμα γενικευμένους

Τόσο για τα συμπαγή αρχεία, των οποίων τα μοντέλα είναι ήδη πολύ προηγμένα, ιδίως όσον αφορά την Porsche και το Maserati. Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν σίγουρα μερικά άλλα σπορ αυτοκίνητα σε κύηση, αλλά δεν βλέπουμε πολλά να έρχονται πολύ στο πλάι των μεγάλων γενικών κατασκευαστών, που ασχολούνται περισσότερο με τις μαζικές αγορές (Κατανόηση: SUV). Έτσι, τίποτα σκυρόδεμα σε μια ηλεκτρική έκδοση στο πλάι των Chevrolet Corvette και Camaro, Audi R8, Mercedes Class C ή E Cabriolet AMG, ή ακόμα και Ferrari και άλλα supercars. Και ακόμη λιγότερο Mazda MX5 ή BMW Z4. Ισως μια μέρα…

Για να ολοκληρώσουμε αυτό το πανόραμα, θα μπορούσαμε επίσης να αναφέρουμε το Pininfarina Battista, το Lotus Evija και το άλλο Rimac Nevera, αλλά αυτά τα hypercars σε τιμές και στρατοσφαιρικές επιδόσεις που αναγκαστικά θα μεταδοθούν σε πολύ περιορισμένες σειρές δεν εισέρχονται πλέον στην κατηγορία των τυποποιημένων αθλητικών αυτοκινήτων (σχετικά) προμηθευτός.

Όσο για το Tesla Roadster 2, το αναφέραμε τόσο πολύ και αναμενόταν ότι μια συγκεκριμένη κόπωση μας καταλαμβάνει την απλή υποκίνησή του.