Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας, επαναφόρτιση σε δύο λεπτά … οι καινοτομίες που έρχονται, ηλεκτρικό αυτοκίνητο: η μπαταρία που δεν χρειάζεται πλέον να επαναφορτιστεί θα είναι σύντομα πραγματικότητα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς επαναφόρτιση

Για να καταστεί σαφέστερο, τόσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα μιας μπαταρίας που δημιουργήθηκε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος φόρτισης. Τότε θα ήταν δυνατόν Δημιουργήστε μπαταρίες τόσο ενεργά πυκνά Μιλώντας έτσι ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να τρέχουν ακούραστα και χωρίς απαραίτητη επαναφόρτιση.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: 1.000 χλμ. Αυτονομίας, επαναφορτίζοντας σε δύο λεπτά … οι καινοτομίες που φθάνουν

Στο “Estelle Midi” αυτή τη Δευτέρα στην ιστορία RMC και RMC, ο Anthony Morel παρουσιάζει τις επόμενες καινοτομίες στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γεγονός που θα κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους αυτοκινητιστές που κάνουν αυτήν την επιλογή.

Cross France με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με ένα πάτημα, χωρίς επαναφόρτιση, σύντομα θα είναι δυνατόν. Η αυτονομία είναι το μεγάλο αδύναμο σημείο του ηλεκτρικού. Αλλά οι καινοτομίες ρήξης θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα, με αυτοκίνητα που θα υπερβαίνουν το 1.000 χιλιόμετρα. Είναι ένα κομμάτι ενός Grail, όπου σε κάθε περίπτωση ένα ενιαίο συμβολικό που θα έπεφτε πολύ από τον κόσμο από την ηλεκτρική πλευρά, ένα Παρίσι-Μαρσίλη σε ένα φορτίο. Αρκετοί κατασκευαστές φτάνουν εκεί, όπως η Mercedes και το όραμα EQX που έχει ήδη κάνει 1.200 χλμ. Σε ένα μόνο φορτίο σε πραγματικές συνθήκες, όχι στο εργαστήριο ή στο κύκλωμα. Ένα άλλο πρωτότυπο προς το παρόν, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον. Από την πλευρά των τυποποιημένων αυτοκινήτων, ένας κινεζικός κατασκευαστής μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι πέτυχε, με το Zeekr001, ένα SUV που χρησιμοποιεί μια νέα γενιά μπαταριών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρότυπα δοκιμών δεν είναι τα ίδια όπως με εμάς (συχνά λίγο πιο γενναιόδωρα). Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν είμαστε πραγματικά πολύ μακριά.

Οι κατασκευαστές παίζουν σε διάφορα τραπέζια. Στις μπαταρίες φυσικά, εξαιρετικά πυκνές, 30% ελαφρύτερες και 50% λιγότερο ογκώδη … οι μπαταρίες λιθίου θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από μπαταρίες νατρίου, ένα πολύ λιγότερο σπάνιο στοιχείο (τα βρίσκουμε σε αλάτι) και λιγότερο ρυπογόνο. Για να φτάσετε σε αυτό το όριο του 1.000 χλμ., Οι κατασκευαστές βασίζονται επίσης στην αεροδυναμική, με πτώση του νερού για να εξασφαλίσουν καλή διείσδυση αέρα. Προσθέτουν ηλιακούς συλλέκτες στις στέγες, οι οποίες δίνουν ένα μικρό επίδομα αυτονομίας, αλλά και αρκετά απροσδόκητες καινοτομίες μέσα στο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, μια ζώνη ασφαλείας θέρμανσης, η οποία διαχέει τη θερμότητα σε ολόκληρο τον κορμό, ο οποίος αποφεύγει τη χρήση θέρμανσης στο διαμέρισμα επιβατών. Με τη θέρμανση βασικών στοιχείων, όπως το τιμόνι ή τα χαλιά δαπέδου και όχι ολόκληρο το αυτοκίνητο, έχουμε κέρδος στην αυτονομία 15 έως 20% το χειμώνα.

Αλλαγή μπαταρίας σε πέντε λεπτά

Η αυτονομία είναι ένα πράγμα, αλλά υπάρχει και ο χρόνος που δαπανάται για τη φόρτωση του αυτοκινήτου. Και πάλι, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρείτε ένα τερματικό. Αλλά πρόκειται να διασχίσουμε ένα άλλο συμβολικό όριο: το 100.000 σημεία επαναφόρτισης στη Γαλλία, 66% πριν από ένα χρόνο. Πάνω απ ‘όλα, βλέπουμε όλο και ταχύτερους σταθμούς φόρτισης, γεγονός που καθιστά δυνατή την επαναφόρτιση του 80% των μπαταριών ενός μικρού αυτοκινήτου της πόλης σε λιγότερο από μισή ώρα. Έτσι, από αυτή την άποψη, τα πράγματα προχωρούν, ακόμα κι αν προφανώς δεν είναι τέλεια ..

Με επίσης υποσχόμενες καινοτομίες. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρική μπαταρία που θα ανακτήσει 160 χλμ. Σε δύο λεπτά φορτίου. Πρόκειται για μια ισραηλινή εκκίνηση, Storedot, που εργάζεται για το θέμα. Θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2024. Συγκεκριμένα, δεν θα χρειαζόταν να σταματήσουμε περισσότερο χρόνο από ό, τι σε ένα πρατήριο καυσίμων πριν φύγουμε, κάτι που θα ήταν επαναστατικό. Μια άλλη επιλογή: η “ανταλλαγή μπαταρίας”, η οποία συνίσταται στην ανταλλαγή μιας κενής μπαταρίας για πλήρη μπαταρία. Είναι η κινεζική εταιρεία NIO που το προσφέρει. Παίρνει τη μορφή των πόρων που βρίσκεται στο δρόμο. Πάρκατε, το σύστημα θα αφαιρέσει αυτόματα την μπαταρία σας και θα το αντικαταστήσει με άλλο και μπορείτε να φύγετε. Χρειάζονται 5 λεπτά επίπεδη.

Τελευταία κλειδαριά, το κόστος. Ακόμα περισσότερο με την έκρηξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας … και εκεί, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αλλά ένα σπουδαίο πράγμα είναι η ανάπτυξη, αυτό που ονομάζεται συστήματα αμφίδρομης φορτίου. Με άλλα λόγια, ένας τερματικός σταθμός τοίχου για να επαναφορτίσει το αυτοκίνητό σας στο σπίτι, αλλά που λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις: επαναφορτίζετε το αυτοκίνητο, αλλά το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει το σπίτι ή να μεταπωλήσει μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο. Η ιδέα είναι να επαναφορτίσετε το αυτοκίνητο τη νύχτα, κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός λειτουργίας. Και αν έχετε την μπαταρία το βράδυ κατά τη διάρκεια ολόκληρων ωρών, όταν υπάρχουν κορυφές κατανάλωσης, για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική ενέργεια του αυτοκινήτου για να εξοικονομήσετε χρήματα ή ακόμα και να το μεταπωλήσετε. Εξυπνος! Αυτή η τεχνολογία που ονομάζεται V2G (όχημα σε πλέγμα, “από το όχημα στο δίκτυο”), επιτρέπει τόσο στην εξοικονόμηση χρημάτων όσο και στη διασφάλιση της σταθερότητας του ηλεκτρικού δικτύου, να αντισταθμίσει τη διαλείπουσα φύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ..

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Η μπαταρία που δεν χρειάζεται πλέον να επαναφορτιστεί θα είναι σύντομα πραγματικότητα

Αρκετές μεγάλες ομάδες διεθνών ερευνητών εργάζονται σε μια επαναστατική μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό θα μπορούσε να εκδώσει πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα αυτονομίας και να σηματοδοτήσει το τέλος του συστήματος φόρτισης που γνωρίζουμε σήμερα. Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν προς το παρόν θεωρία. Αλλά οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα.

Ηλεκτρική κβαντική μπαταρία αυτοκινήτου χωρίς επαναφόρτιση

Το κύριο μειονέκτημα του ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκουραστείτε σήμερα Το σύστημα φόρτισης της μπαταρίας, που μπορεί να είναι περιοριστικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Η Γαλλία, για παράδειγμα, έχει μόνο το 16% των ευρωπαϊκών σταθμών επαναφόρτισης. Και μπορεί γρήγορα να είναι περίπλοκο για να βρείτε ένα σταθμό φόρτισης όταν ταξιδεύετε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε όλη τη Γαλλία.

Ευτυχώς, όλα αυτά είναι μόνο προσωρινά. Και Οι σταθμοί επαναφόρτισης αυξάνονται όλο και περισσότερο στον κόσμο. Όπως η Tesla, η οποία μόλις επέκτεινε το δίκτυο υπερτροφοδότη παντού στην Ευρώπη. Ωστόσο, ίσως σε λίγα χρόνια Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι εντελώς παρωχημένοι.

Αρκετοί μεγάλοι διεθνείς ερευνητές εργάζονται στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή Μια επαναστατική και φουτουριστική μπαταρία, που θα μπορούσε να φτάσει σε ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα αυτονομίας. Όλα αυτά παραμένουν φυσικά καθαρή θεωρία, αλλά οι ερευνητές θα μπορούσαν να αναπτύξουν αυτή την τεχνολογία σε λίγα χρόνια.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος δεν χρειάζονται πλέον επαναφόρτιση

Ο Κβαντικές μπαταρίες θα μπορούσε πράγματι να αλλάξει την κατάσταση όσον αφορά το μέλλον των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων. Αυτή είναι ακριβώς η ολοκαίνουργια έννοια της “υπερσύνδεσης” που θα μπορούσε να παραδώσει αυτήν την τρελή αυτονομία στις μελλοντικές μπαταρίες των ηλεκτρικών μας οχημάτων. Έχουν αποδείξει ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και αρκετές άλλες ομάδες διεθνών ερευνητών Αυτή η ολοκαίνουργια αρχή αποθήκευσης ενέργειας.

Πήγαν ακόμη και μέχρι να εξηγήσουν αυτή την έννοια στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances. Οι ερευνητές έχουν χαραγμένο Μικροεπιχειρήσεις σε ένα δίσκο πυριτίου με διάφορα μεγέθη, που περιέχει διαφορετικό αριθμό οργανικών μορίων. Στη συνέχεια φόρτωσαν αυτές τις κοιλότητες με λέιζερ. Και το αποτέλεσμα είναι μάλλον εκπληκτικό.

“Το ενεργό στρώμα της μικροβιδότητας περιέχει οργανικά υλικά ημιαγωγών που αποθηκεύουν ενέργεια. Η ιδέα της υπερ-απορρόφησης των κβαντικών μπαταριών είναι ότι τα μόρια δρουν συλλογικά μέσω μιας ιδιοκτησίας γνωστή ως Κβαντική υπέρθεση. Καθώς αυξάνεται το μέγεθος των μικροκυσιών και ο αριθμός των μορίων, ο χρόνος φόρτισης μειώνεται “.

Για να καταστεί σαφέστερο, τόσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα μιας μπαταρίας που δημιουργήθηκε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος φόρτισης. Τότε θα ήταν δυνατόν Δημιουργήστε μπαταρίες τόσο ενεργά πυκνά Μιλώντας έτσι ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να τρέχουν ακούραστα και χωρίς απαραίτητη επαναφόρτιση.

Προς το παρόν, αυτή η αρχή παραμένει ωστόσο στη θεωρία. Αλλά οι ερευνητές συνεχίζουν να εργάζονται για το θέμα. Και ίσως σε λίγα χρόνια θα είναι δυνατό να κυλήσετε με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, χωρίς κατ ‘ανάγκη να περάσει από το κουτί επαναφόρτισης κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μια πραγματική επανάσταση.

  • Μοιραστείτε μετοχή ->
  • Tweeter
  • Μερίδιο
  • Αποστολή σε έναν φίλο

Με το Qashqai E-Power, η Nissan προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. που πρέπει να αντικατοπτρίζεται

Η Nissan θα ξεκινήσει έναν πρωτοφανή κινητήρα στην Ευρώπη: ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100%, αλλά του οποίου η πολύ μικρή μπαταρία επαναφορτίζεται απευθείας από έναν κινητήρα θερμότητας. Χωρίς θύρα φόρτισης, αλλά απλώς μια συμβατική καταπακτή καυσίμου, με την υπόσχεση μειωμένης κατανάλωσης.

Η Nissan θα ξεκινήσει διεξοδικά στην ηλεκτροκίνηση. Συνολικά, η ιαπωνική μάρκα Allied από την Renault σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 15 νέα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2030, όλα με υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση.

100% ηλεκτρικό, υβριδικό.

Η επίθεση πρέπει να ξεκινήσει φέτος, στη Γαλλία ειδικότερα, με την έναρξη του crossover Ariya. Ένα πολυαναμενόμενο μοντέλο, κατά την εκτόξευση αναστατωμένη από την πανδημία του Covid, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Megane E-Tech, αλλά με εξωτερική εμφάνιση και ατμόσφαιρα μέσα πολύ διαφορετική.

Τρία νέα χαρακτηριστικά στην ηλεκτροκίνητη προσφορά Nissan το 2022: το υβριδικό jukeli-reloadable (

Στο Juke, του οποίου η δεύτερη γενιά ξεκίνησε στα τέλη του 2019, είναι ένας νέος κινητήρας που θα προταθεί, για το μη μεταφορτωμένο υβριδικό. Μια γνωστή τεχνολογία στη Γαλλία, αφού είναι οι εκδόσεις “E-Tech” που βρέθηκαν στο Renault Clio, Captur και σύντομα το Austral, ένα νέο SUV που θα διαδεχθεί το Kadjar.

. και μια νέα λύση: ηλεκτρική χωρίς επαναφόρτιση

Αλλά η Nissan φτάνει επίσης με έναν πρωτοφανή κινητήρα στην Ευρώπη: 100% ηλεκτρικό (μόνο ο ηλεκτρικός κινητήρας προκαλεί τους τροχούς) αλλά με έναν κινητήρα θερμότητας που παίζει το ρόλο της γεννήτριας. Μια τεχνολογία που ονομάζεται E-Power, η οποία είχε προσφερθεί για πρώτη φορά το 2017 στο Nissan Note, μόνο στην Ιαπωνία.

Ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε αυτή τη νέα έκδοση του Qashqai, η οποία θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο από αυτό το καλοκαίρι, που θα αναφερθεί στο πρόγραμμα μας καθ ‘οδόν για αύριο τον αριθμό 36, που μεταδίδεται στις 2 Απριλίου.

Η τεχνολογία E-Power συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα, τον μόνο για την προμήθεια των μπροστινών τροχών, με έναν κινητήρα θερμότητας που θα του επιτρέψει να την προμηθεύσει και να επαναφορτίσει μια μικρή μπαταρία που δεν είναι δυνατή η επαναφόρτιση. Ενα αυτοκίνητο

Όπως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100%, το όχημα μπορεί να ξεκινήσει και να κυκλοφορήσει σε χαμηλή ταχύτητα, μόνο σε λειτουργία “Zero Fepsion”. Αλλά αν επιταχύνουμε σκληρά ή ότι η ηλεκτρική ενέργεια λείπει απλά, ξεκινά ένας κινητήρας θερμότητας: ένα μπλοκ καυσίμου 3 κυλίνδρων 1,5 -λίτρα με μεταβλητή συμπίεση turbo. Συνδεδεμένος με μια γεννήτρια, είναι αυτός που παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που είναι απαραίτητη για ηλεκτρική πρόσφυση. Μια αρκετά διαφορετική λειτουργία υβριδικών μοντέλων, όπου ο κινητήρας θερμότητας μπορεί επίσης να εξασφαλίσει έλξη, επιπλέον ή εναλλακτική λύση στο ηλεκτρικό τμήμα.

Αυτός ο αρχικός κινητήρας θυμάται τη λειτουργία της BMW i3. Ένα ηλεκτρικό μοντέλο 100%, με θύρα για την επαναφόρτιση, αλλά διατίθεται στο εμπόριο για κάποιο χρονικό διάστημα σε μια έκδοση εξοπλισμένη με μια επέκταση αυτονομίας (ή “Rex” σε “Range Extender”), έναν μικρό δίδυμο κινητήρα που μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία). Η δεξαμενή 9 -λίτρα προσθέτει έτσι περίπου 150 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Εκτός από το ότι στο Nissan E-Power, υπάρχει μόνο μία κατακόρυφη καυσίμου, σημείο επαναφόρτισης. Είναι μόνο ο κινητήρας θερμότητας που μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία. Το τελευταίο αποδεικνύεται πολύ περιορισμένη χωρητικότητα (2,1 kWh), προκειμένου να αποθηκεύσει την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται ενδεχομένως σε υπερβολικές ανάγκες ηλεκτρικού κινητήρα. Ο κινητήρας θερμότητας που συνδέεται με μια γεννήτρια μπορεί πράγματι να “προμηθεύει” τον ηλεκτρικό κινητήρα απευθείας, ο οποίος μπορεί να προσθέσει την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία, σε μια ακριβή επιτάχυνση που χρειάζεται για παράδειγμα.

Ηλεκτρικό σε μια γεννήτρια, μια έξυπνη λύση?

Το ενδιαφέρον αυτής της τεχνολογίας είναι ακριβώς σε αυτή τη μικρή μπαταρία, η οποία θα πρέπει να περιορίσει το κόστος αυτού του κινητήρα σε σύγκριση με το επαναφορτιζόμενο ή 100% ηλεκτρικά υβριδικά συστήματα. Η Nissan δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την τιμολόγηση της E-Power του Qashqai, αλλά δεν πρέπει να απέχει πολύ από την ήπια έκδοση βενζίνης, που διατίθεται σήμερα σε δύο εξουσίες 140 και 158 ίππων, με τιμή εκκίνησης στις 30.190 ευρώ.

Από την πλευρά της, η έκδοση E-Power προσφέρει ισχύ 140 kW (190 ίππους), με τα χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρικού σωλήνα, όπως μια ροπή 330 nm διαθέσιμη από την αρχή. Επιπλέον, το υπερβολικό βάρος περιορίζεται επίσης με περίπου 200 kg σε σύγκριση με την ήπια έκδοση-υβριδίου.

Αποτέλεσμα: Υπόσχεση μειωμένης κατανάλωσης 20%ή 5,3 λίτρα ανά 100, έναντι 6,3, ακριβώς όπως οι εκπομπές CO2, οι οποίες πηγαίνουν από 142 σε 119 g/km. Η αυτονομία που εκτιμάται από τη Nissan μπορεί να φτάσει τα 900 χλμ., Πολύ υψηλότερη από τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η εκτόξευση αυτής της κινητικότητας πέφτει με κάποιο τρόπο σε λάθος χρόνο για τη Nissan, ενώ οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα από την αρχή του έτους.

Ωστόσο, θα μπορούσε να προσελκύσει ορισμένους αυτοκινητιστές, με αυτή την υπόσχεση μειωμένη κατανάλωση και την ευκολία “επαναφόρτισης”, αφού αρκεί να γεμίσει.